onsdag 25. februar 2015

Hva lar du deg påvirke av?

Hver dag bombarderes vi av inntrykk. TV, radio, Internett, plakater, musikk, film, bøker, blader og så videre. Alle vil ha en bit av oss. Alle vil at vi skal lytte til dem og deres stemme. Hva gjør alt dette med oss? Hvordan kan vi sile ut det som er verdt å bruke tid på? Hva skal vi la oss påvirke av?

At vi blir påvirket er det ingen tvil om. Hadde vi ikke blitt det, hadde det ikke eksistert reklamer. Men reklamer har vi, i massevis. I reklamene er det ganske åpenbart at de vil påvirke oss. Men har du tenkt over at du faktisk blir påvirket av alt du ser, hører og leser? Dessverre er det ofte negative ting som trigger nyskjerrigheten vår. Men hva gjør dette med oss? Hvordan påvirker dette oss som person og ikke mist som foreldre? Hva slags forbilder er vi for barna våre?

Tenk over det, det tar ikke lang tid før folk rundt oss finner ut av hva vi har brukt tid på. Eksemplene vi bruker i samtaler, tema vi liker å snakke om og hvordan vi ordlegger oss avslører fort hva vi har blitt påvirket av. Kanskje vi ikke er klar over det selv en gang!

Så påvirket blir vi. Utfordringen for deg og meg er å være bevisst på hva vi lar oss påvirke av. Vil vi fylle tankene våre med alt det negative rundt oss, eller vil vi tenke på det som er godt og fint? Jeg synes ordene i bildet nedenfor er et fint filter å bruke med tanke på hva jeg skal tenke på og la meg påvirke av.En familie - En inntekt (c)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)