Hvorfor denne bloggen?Selv om denne bloggen heter En familie - En inntekt er det ikke et mål for oss å leve på en inntekt. Grunnen til at vi har valgt å gjøre det, er først og fremst fordi vi vil at barna skal få så gode oppvekstvilkår som mulig. Vi ønsker at barna skal føle seg trygge, viktige og elsket. Vi vil ha god tid med barna, særlig nå som de er små.

For å få dette til har vi funnet ut at en av oss, hovedsakelig fruen, skal være hjemmeværende. Når vi ser alle fordelene med dette valget, er det lett å velge bort noen ekstra kroner, prioritere litt annerledes enn naboen, og kanskje ofre litt luksus. Vi får så utrolig mye igjen av å ha en voksen hjemme. Vi ønsker å være en familie som har tid til hverandre, tid til å lytte, leke, utforske, bake, synge, spille, være sosiale, ha tid alene, ha tid sammen, lære god oppførsel, lære om hva som virkelig betyr noe i livet, lære om Gud og så videre.Jeg vet at mange skulle ønske de kunne vært hjemme med barna lenger enn permisjonstiden, men sier de ikke har økonomi til det. Dette har vi forståelse for. Men likevel mener vi at ved å prioritere annerledes, gi opp en del goder og tenke litt utenfor boksen, kan man klare mye med en inntekt.

Vi håper at vi gjennom denne bloggen kan inspirere andre familier til å skape gode hjem, både for barna og de voksne. Her vil du finne alt fra humoristiske innlegg om husmormote til pratiske råd om barneoppdragelse og tips om hvordan vi som foreldre kan forberede barna på livet "der ute".

Tema vi tar opp er blant annet:
 • Økonomi
 • Sparetips
 • Hjelp til å organisere hverdagen
 • Aktiviteter for barn
 • Oppskrifter
 • Ekteskap/Forhold
 • Barneoppdragelse
 • Interiør
 • Husmorråd
 • Husmormote
 • DIY
Still oss gjerne spørsmål. E-post kan sendes til: enfamilieeninntekt@gmail.com

7 kommentarer:

 1. Spennende tema dette, men så har det jo også mye med hvor mye den ene tjener også da. Tjener han/hun 300.000 eller 800.000.
  Men det er sant at det meste handler om prioriteringer. JEg er en av de som sier at vi er avhengig av to inntekter. Men det er dersom vi skal leve slik vi gjør nå og bo der vi gjør nå. Vi kan selvfølgelig selge huset, kjøpe en liten leilighet, eller flytte til en billigere kant av landet, men vi prioriterer å bli boende her. :) Dersom jeg hadde hatt 50 % stilling til neste år, kunne jeg like godt gått hjemme, for det vi sparer på å ikke ha barnehageplass og sfo samt å få kontantstøtte, hadde vel ca. blit det samme som en lønna 50% stilling. Så vi har det jo litt godt også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett i at størrelse på den ene inntekten spiller en vesentlig rolle. Vi ligger vel litt under middels på din skala pr. i dag. (Jeg har min lønn i et par måneder til også, da :) Og du har helt rett i at det handler om prioriteringer. Man må rett og slett finne ut hva som er viktigst for seg og sin familie. For oss er tid med familien og barna viktigere enn penger og en dyr livsstil. Vi opplever at vi får oppleve mye spennende, også :)

   Slett
 2. Innholdet i denne bloggen er det beste jeg har lest på år og dag. Tusentakk til denne familien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for den hyggelige kommentaren! Vi synes det er svært viktig å prioritere tid med barna.

   Slett
 3. Må bare kommenter litt til!!!! Herlig blogg:-D takk:-D e så enig så enig!!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig! Har vært litt lite blogging i det siste. Må prøve å bli litt flinkere :D

   Slett
 4. Bra at en er hjemme med barna om en ønsker det. Samtidig synes jeg denne saken ofte blir litt ensidig framstilt. Selv kjenner jeg meg igjen som en både og person, som synes jeg ,mannen min og barna mine har fått det beste fra begge "leirer". Jeg har gått mye i miljøer hvor mor hjemme og ingen barnehage har vært det eneste rette.Samtidig har jeg observert at det sjelden har vært snakk om en inntekt, men en mor som ikke jobber mens far jobber mye over 100% . Barna opplever dermed en fraværende far og mor er mye alene med ansvar for hjem og barn. Kjenner flere som har blitt slitne og deprimerte av dette. Vi har i perioder hatt mor hjemme, far har hatt helt og delvis permisjon i kortere perioder. Men vi har også hatt lange perioder med mor i deltidsarbeid og barn i barnehage 50-60 %. Synes ikke det kommer fram at jobb er mer enn lønn, og kan være berikende og energigivende selv om en er mamma. Våre barn har hatt en god oppvekst og vi er i dag en sammensveiset og harmonisk familie.

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)