torsdag 27. mars 2014

DIY-Nest til babyen

Når man får baby er det ikke måte på hvor mye utstyr man trenger, ifølge handelssanden. Mye av det de vil selge, synes jeg egentlig er unødvendig. For eksempel ammepute. I stedet for å kjøpe det, kan man like godt ta en sofapute under armen, så får man god støtte til babyen, hvis man ønsker det. Men en ting som er ganske poppulært som jeg liker, er tanken om å lage et reir eller "nest" til babyen. Poenget er at det skal gi babyen trygghet og minne om tiden inne i mammas mage. Der er mange tilbud og varianter på markedet, både i form av senger i små utgaver og ulike spesiallagde reir. De blir brukt både på dagtid i leikegrind e.l., og om natta i babyens og/eller foreldrenes seng.

Her er et tips til dere som ønsker å lage reir til babyen, men ikke vil bruke penger på å kjøpe enda en ting som man bare kan bruke noen måneder. Dere kan for eksempel bruke baggen på vogna og la babyen sove i den om natta. Den er ofte ikke så stor, og gir en trygg ramme for babyen. I vognen vi kjøpte fulgte det med både en hardbag og en softbag. Softbagen har vi lagt oppi barnesenga til babyen, og den skaper et mindre rom for han som han sover trygt i. Den kan vi også lett ta med oss hvis vi skal ut å reise eller bare besøke noen.

Vi har vært så heldig å få låne en leikegrind som babyen sover i om dagen. Det er veldig kjekt når man har flere barn! Der har vi enkelt og greit tatt en barnedyne fra IKEA som vi ruller opp og former som et reir. Billig, enkelt og noe alle kan gjøre. Og dynen kan vi bruke i lang tid framover! Så lett kan du lage ditt eget babyreir.


Lillebror sover trygt og godt i sitt lille reir. 

En familie - En inntekt (c)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)