mandag 4. februar 2013

Hva koster det egentlig å ha bil?

Barnefamilie + stasjonsvogn = Sant ? Vi var på god vei til å kjøpe større bil da vi oppdaget at vi var gravid. Men etter litt frem og tilbake, kom vi fram til at vi skulle prøve å klare oss med den vi hadde. Og vi ville også prøve å klare oss med en bil. Vi fant ut at her var det mye penger å spare, for hva koster det egentlig med bil?Bildet er hentet fra Internett

Ifølge en artikkel i Nettavisen koster det mye mer enn det du betaler når du kjøper bilen. Nedenfor kan du lese noen utdrag av artikkelen.

"Om du har en relativt god familiebil med dieselmotor, for eksempel en Passat med litt ekstrautstyr, så koster bilen deg 120.548 kroner i året om du kjører 15.000 kilometer - altså rundt 7,34 kroner per kilometer."

"N
orske avgifter favoriserer de små bilene ganske klart, og med utgangspunkt i en kjørelengde på 15.000 kilometer i året vil en bensinbil i denne klassen koste deg like over 57.000 kroner - noe som gir en kilometerpris på 3,82 kroner. Dobler du kjørelengden øker totalprisen til 91.000 kroner - noe som gir en kilometerpris på 3,03 kroner."

"Kompakt, nypris 248.000 kronerEks: VW Polo eller Ford Focus

Bildet er hentet fra Internett

Ifølge OFV koster en bil i denne prisklassen deg
73.700 kroner om du kjøre 15.000 kilometer i året - altså 4,92 kroner per kilometer. Dobler du kjørelengden er du oppe i 113.000 kroner, med en kilometerpris på 3,77 kroner."
Les hele artikkelen her
Klarer man seg med en bil, kan man spare mye penger. Dersom en av foreldrene er hjemme er dette kanskje mulig? Selvfølgelig kan det være kjekt for den hjemmeværende å ha tilgang på bil. Kan mannen sykle på jobb? Eller ta buss? Eller har man kollegaer som bor i nærheten han kan kjøre sammen med?
Vi er så heldige at mannen i huset får sitte på med kollegaer på jobb. Når været er ok, sykler han gjerne. Da får han både trim og frisk luft. Det er kjekt for meg å ha bilen tilgjengelig, men jeg bruker den ikke hver dag. Dersom jeg skal på ting i nærområdet, prøver jeg å trille. Trim, frisk luft og bilen får hvilt seg. 
Bil må man nesten ha i Norge, men trenger vi to?
En familie. En inntekt. (c)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)