mandag 23. mars 2015

Slik får du tiden til å strekke til

Etter jeg ble mamma har jeg blitt enda mer klar over at tiden er noe av det mest dyrebare vi har. Å prioritere rett er utrolig viktig for å få gjort alt man både må og vil. Hvordan skal vi klare det? Hvordan kan vi få tid til å gjøre alt som står på planen? Hva skal vi gjøre først, og hva kan vente?

Nedenfor vil jeg dele en illustrasjon som kan være til god hjelp. Den er ganske enkel, men veldig god. Alt vi trenger er noen leker i forskjellige størrelser, og et glass. 


Tenk deg at de store duploklossene representerer de aller viktigste tingene, mens treklossene representere ting som er ganske viktig, men fint kan vente litt. De store perlene representerer det som er mindre viktig, men som vi gjerne skulle ha gjort.


Dessverre har vi ofte en tendens med å fylle opp tiden vår med det som er mindre viktig. Vi skal bare gjøre ditt og bare gjøre datt, og så skal vi gjøre det som er viktig. Men hvordan går det dersom vi begynner med å putte perlene i glasset først, så treklossene og duploen til slutt?
Glasset er helt fullt, og vi får ikke plass til de siste duplokossene i glasset. Men følg med nå! Dersom vi begynner med de store duploklossene, og så putter i treklossene og til slutt perlene. Hvordan går det da?
Jo, da får vi plass til alt sammen i glasset! SE:


Det er til og med litt ekstra plass i glasset!

Prioriterer vi rett vil vi få tid til å gjøre alt vi ønsker, og kanskje litt ekstra i tillegg. Det vil hjelpe oss å ta gode valg! Begynn alltid med det som er viktigst, og du vil bli overrasket. Ofte får du gjort alle de småtingene du har tenkt på så lenge, i tillegg.

Dette gjelder i alt fra hverdagens små valg og prioriteringer til de store valgene i livet. Hvordan prioriterer du? Hva gjør du først? Hva utsetter du? For oss er det utrolig viktig å være hjemme med barna når de er små. Og jeg er overbevist om at vi ikke kommer til å angre på det. Jeg kommer alltids til å få nok tid til å jobbe. Stopp opp og tenk over hva som er viktigst i livet ditt. Begynner du med det vil du bli overrasket over hvor mye annet du får tid til å gjøre også.

En familie - En inntekt (c) 

4 kommentarer:

 1. Så fint innlegg! Du har helt rett i det du skriver;)
  Jeg vet det, men stadig finner jeg meg selv I en situasjon der jeg stresser rundt.
  Etter å ha lest dette la jeg fra meg husarbeid og benyttet tiden med perling sammen med min datter. For alle kan jo være enige om at husarbeidet ikke går noen steder! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for den hyggelige kommentaren. Så flott at du satte deg ned sammen med datteren din. Tenk, den tiden sammen med henne får du aldri tilbake, men som du sa, husarbeidet går ingen steder. Og nå har du kanskje fått gjort det også?
   Det er oppmuntrende for meg å lese at dette ble til inspirasjon for deg. Takk igjen.

   Slett
 2. så fin illustrasjon og viktig påminning! = )

  - Alette

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du likte den. Jeg er helt enig, det er en viktig påminning.
   Ha en flott dag!

   Slett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)