lørdag 7. mars 2015

Har vi råd til to inntekter?

Du lurer kanskje på hvorfor vi lever på en inntekt, hvordan vi klarer det økonomisk. Men et enda viktigere spørsmål er; har vi råd til to inntekter? Hva i all verden mener jeg med det? Ja, jeg har tenkte litt på det selv. Hva koster det egentlig en familie å ha to inntekter?

Illustrasjonsbilde fra google

Vi ofrer dyrebar tid med barna våre. En tid vi aldri får tilbake. Vi går glipp av å se dem vokse og utvikle seg, ta sine første skritt, si sine første ord og så utrolig mye mer. Vi bruker mer tid på arbeidsplassen enn med barna våre. Vi vet ikke hva de lærer når andre passer dem, hvilke verdier og normer de får presentert. Du vil kanskje argumentere med at alle barnehager har et opplegg og visse retningslinjer de holder seg til. Det har du rett i, men likevel er det veldig mye som skjer i løpet av en dag i en barnehage som foreldrene ikke ser. Videre må vi stole på at fremmede gir barna våre den kjærligheten, oppmerksomheten og trøsten de trenger. Jeg er sikker på at de gjør sitt beste, men de kan aldri erstatte mor og far.

I tillegg får også mindre ro i hverdagen og mer stress. Mer kjøring frem og tilbake. Mer mas. Høyere skatt og mer ferdigmat....Listen kunen vært mye, mye lengre.

Så tilbake til spørsmålet: Har vi råd til å ha to inntekter? Vår familie har funnet ut at, nei, vi har ikke råd til det. Har du/dere det?

En familie - En inntekt (c)

4 kommentarer:

 1. Ser mange deler dette innlegget og sikkert mest unge mødre. Som hun skriver så kan ingen erstatte mor og far og det er helt riktig, men hvor er far om dagene da? På jobb antar jeg! Helt riktig at ingen kan erstatte de, men alle barn har på et eller annet tidspunkt godt av å gå i barnehage. Mine har vært 2 og 3 år når de begynte fordi jeg også synes at 1 år er alt for lite. Mødre er veldig opptatt av å kunne gå hjemme. Hva om mødrene jobber og fedrene er hjemme da? Antar pipen får en annen lyd da. Mange mødre er rett og slett bare lat for de hadde aldri godtatt at far gikk hjemme i stede for.

  SvarSlett
 2. Til anonym 02.26
  Hvorfor skulle pipen fått en annen lyd om det var far som er hjemme? Hver familie må selv velge hvem som skal/kan være hjemme. Kjenner familier der far er hjemme og mor jobber, fordi det funker best for dem, funker helt topp det :) For lat??? Har du prøvd å være hjemme med tja 2-5 unger i alderen 0-6 år? Det er ikke snakk om å late seg da, du får heller ikke kaffipauser eller lunsjpauser, det går i ett. Min mann har en meget travel jobb. Han måtte være hjemme i 3 mnd fordi jeg ble alvorlig syk. Han har aldri vært så sliten noen gang, som han sa: du får jo aaaldri pause!! Min mann og jeg har alltid vært enig om at jeg er hjemme, men skal love deg, at han ble mer ydmyk etter det :)

  SvarSlett
 3. Jeg har vært hjemme med barn selv ja da minstemann akkurat begynte i bhg. Jeg måtte ta abort i fjor pga at kroppen var for sliten pga så og si ingen søvn De siste 3 årene. Og jeg er i mot abort, men etter innleggelse på sykehus og legens råd så ble det slik. Jeg sier ikke at alle er "lat, men alt for mange sitter faktisk mest på rumpa da de har en unge som sover mye. Shopper dagen lang og sitter på cafe. Det er mange av de også.

  SvarSlett
 4. At du var sliten og måtte ta abort har vell strengt tatt ingenting med saken å gjøre?
  Personlig kjenner jeg ingen hjemmemammaer som sitter på cafe dagen lang, det var kun i barselgruppen på treff 1 gang i uken mens barna var små, og sov i vogn. Finnes folk som går på skole og ikke gjør en dritt, det finnes folk som går på jobb hver dag som arbeider minimalt den tiden de er der osv osv osv.
  Hvorfor er det jobb å passe barn i barnehage, men ikke sine egne barn? Blir man mer sliten av andres barn? Eller er det pga at en da får lønn? Sitter de som jobber i barnehagen på rumpa hele dagen også, dersom det ikke er jobb med barn?

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)