Noen av fordelen med blomkålpizza er at den både er sunn med få karbohydrater og den er glutenfri.
Sånn lager du den:
- Ta et blomkål og mos det med en blender, stavmikser eller foodprosessor. Det skal være så finmalt som mulig
- Ha blomkålmassen over på en stekepanne med litt vann i. La det småkoke i 3-4 minutter.
- Ta ut massen og legg den over på en ren kopphåndduk. La det kjøle seg litt ned.
- Vri ut så mye vann du greier. Det kan være lurt å vri det opp i stekepannen.
- Ta så en håndfull revet ost og ett egg og bland alt sammen.
- Ta deigen og trykk den utover på et bakepapir.
- Stek pizzabunnen i ca 20-30 min på 200 grader
- Ta så ut pizzabunnen og snu den og la den steke i ca 10 minutter til
- La pizzabunnen få kjøle seg litt ned før du har på det fyllet du måtte ønske
- Denne gangen brukte vi klassisk pizzafyll med kjøttdeig, sopp og ost.
- Stek tilslutt hele pizzaen til osten har smeltet. Håper det smaker!
En familie - En inntekt (c)
Når det gjelder oster, kan kreativiteten flyte her. Man kan bruke mange ulike oster i bunnen, som hvit geitost f.eks. (Det så jeg eksempel på på YT)
SvarSlett