lørdag 4. mai 2013

Ovnsbakt havregryn

Når jeg lager ovnsbakt havregryn til frokost blir mannen min kjempeglad. Det er nemlig en av hans favoritter. I dag tidlig heiv jeg meg rundt og smelte sammen en ladning. Han ble kjempeglad. Senere på dagen fikk vi overraskelsesbesøk, og da kunne jeg servere dem også ovnsbakt havregryn :) Dette er et enkelt og billig alternativ til frokostblanding.


Siden dette er en engelsk/amerikansk oppskrift, bruker de kopper. Jeg bare tar en kopp i skapet, og det går stort sett bra. 

Her er oppskriften:

2/3 kopper olje
1/2 kopp sukker
ca 4 kopper havregryn
2/3 ss bakepulver
1 ts salt
1 1/4 kopp melk
ca 2 egg



Her er det du trenger:



Dette gjør du:

1) bland alt
2) sett bakerovnen på 200 grader


3) ha det over i ei ildfast form og sett det inn i bakerovnen


Jeg liker veldig godt denne ildfaste formen som er hjerteformet.  Du kan selvfølgelig bruke andre ildfaste former også ;)


serveres varm eller kald, med eller uten melk, is, vaniljesaus eller
det en liker best.
på 200 grader C  i ca 30 minutter. (til det er litt brunt omkring
kantene og virker stekt)






Hva synes du?

En familie - En inntekt (c)

7 kommentarer:

  1. JEG syns at ovnsbakt havregryn må bli best i hjerteformet ildfast form! :P

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, ja, den smaker veldig godt i den formen <3

      Slett
  2. Det har eg lenge hatt lyst å prøva... kanskje litt rosiner oppi? Eller fersk frukt attåt... Din variant ser i alle fall kjempegodt ut! For sjå ka familien sier. ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, du kan sikkert ha rosiner oppi. Frukt er sikkert kjempegodt sammen med det også. Gøy med forlsag. Her er det bare fantasien som setter grenser :) Jeg håper familien din liker det. Lykke til

      Slett
  3. 1 US cup = 2.36588237 dl

    Mmmmmmm
    godt

    SvarSlett
    Svar
    1. Ok, takk :) Nå kan folk bruke dl hvis de vil.

      Slett
  4. Lager no fordi eg fekk lyst på🥰

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)