mandag 6. mai 2013

Er vi tilfreds?

Hva skal til for at vi skal være tilfreds? Shoppe en gang i uken? Gå på kafè med venner? Spise på restaurant? Større hus? Flottere bil? Stadig vekk kjøpe nye klær? Karriere? Bekreftelser fra venner? Eller kan vi være tilfreds med det vi har? Hvorfor jager vi etter nye og flottere ting hele tiden? 


Mannen min kom hjem med en huskatalog for litt siden, og vi satt oss ned og bladde i den. Det tok ikke lang tid før vi begynte å snakke om drømmehuset, og det var ikke lite. Tre etasjer, mange soverom, stort kjøkken og stue. Flott utsikt vil vi også ha. Men hva om vi aldri får bygget eller kjøpt det huset? Vil vi være fornøyd med det vi har? 

Illustrasjonsfoto

Dersom vi må stadig vekk ha ting og tang eller gjøre noe spesielt for å være tilfreds, kan det bli veldig dyrt. Men dersom vi er tilfreds med det vi har, trenger vi egentlig ikke å bruke så mye penger. Dermed får en lettere frihet til å gjøre det en er overbevist om er best. For oss er det å være tilstede for barna. 

Jeg tror at å være tilfreds er nøkkelen til å ha et godt liv. Å klare å tenke selvstendig. Å gå mot strømmen hvis det er nødvendig. Å ha et større og lengre perspektiv enn hva naboen tenker om oss. 

bilde fra google

Her er noen sitat om å være tilfreds som jeg fant på nette:


Å være rik betyr ikke å eie mye, men å være tilfreds med det en har.

Den som er tilfreds, er rik.
- Laozi

Hvis du ikke er fornøyd med det du har, ville ikke hele verden om du eide den, kunne gjøre deg lykkelig. 
- Lucius Annæus Seneca

Den som er vel tilfreds, er vel betalt.
- William Shakespeare

Jeg mener ikke at det er galt å ha et stort hus, nye klær eller fine ting. Men hvis vi må ha det for å bli tilfreds, kan det fort bli en dyr affære. Det kan også føre til at det går utover ting som er viktigere. En familie - En inntekt (c)

2 kommentarer:

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)