Når jeg lager ovnsbakt havregryn til frokost blir mannen min kjempeglad. Det er nemlig en av hans favoritter. I dag tidlig heiv jeg meg rundt og smelte sammen en ladning. Han ble kjempeglad. Senere på dagen fikk vi overraskelsesbesøk, og da kunne jeg servere dem også ovnsbakt havregryn :) Dette er et enkelt og billig alternativ til frokostblanding.
Siden dette er en engelsk/amerikansk oppskrift, bruker de kopper. Jeg bare tar en kopp i skapet, og det går stort sett bra.
Her er oppskriften:
2/3 kopper olje
1/2 kopp sukker
ca 4 kopper havregryn
2/3 ss bakepulver
1 ts salt
1 1/4 kopp melk
ca 2 egg
Her er det du trenger:
Dette gjør du:
1) bland alt
2) sett bakerovnen på 200 grader
3) ha det over i ei ildfast form og sett det inn i bakerovnen
Jeg liker veldig godt denne ildfaste formen som er hjerteformet. Du kan selvfølgelig bruke andre ildfaste former også ;)
serveres varm eller kald, med eller uten melk, is, vaniljesaus eller
det en liker best.
på 200 grader C i ca 30 minutter. (til det er litt brunt omkring
kantene og virker stekt)
Hva synes du?
En familie - En inntekt (c)
JEG syns at ovnsbakt havregryn må bli best i hjerteformet ildfast form! :P
SvarSlettHehe, ja, den smaker veldig godt i den formen <3
SlettDet har eg lenge hatt lyst å prøva... kanskje litt rosiner oppi? Eller fersk frukt attåt... Din variant ser i alle fall kjempegodt ut! For sjå ka familien sier. ;)
SvarSlettJa, du kan sikkert ha rosiner oppi. Frukt er sikkert kjempegodt sammen med det også. Gøy med forlsag. Her er det bare fantasien som setter grenser :) Jeg håper familien din liker det. Lykke til
Slett1 US cup = 2.36588237 dl
SvarSlettMmmmmmm
godt
Ok, takk :) Nå kan folk bruke dl hvis de vil.
SlettLager no fordi eg fekk lyst på🥰
SvarSlett