tirsdag 5. mars 2013

Dårlig samvittighet?


Illustrasjonsfoto fra google

Jeg har i det siste lest noen kommentarer på innlegg her og der skrevet av mødre som jobber. De sier de blir sinte og provosert på folk som stiller spørsmålstegn ved hvor bra det er å ha ettåringer i barnehage. Noen av dem sier at det gir dem dårlig samvittighet. Men hvis de mener dette er det beste for både dem selv og barna, hvorfor får de da dårlig samvittighet? Jeg har valgt å være hjemme, og noen kritiserer kanskje meg for det. Men jeg får ikke dårlig samvittighet. Jeg er veldig glad for at vi har tatt dette valget. Det er et helt bevisst valg jeg har tatt fordi jeg mener det er det beste for barnet. Jeg håper du også gjør det du mener er best for deg og din familie :)

En familie - En inntekt


4 kommentarer:

 1. Hei,

  Jeg tror noen får dårlig samvittighet fordi man kan få et inntrykk av at det ikke er ok å ha barna i barnehage på denne bloggen.
  Men man velger selv hva man gjør.
  Jeg mener at familielivet fungerer like godt selv om mor og far jobber og barnet er i barnehage.
  Alt handler om hva man ønsker og hva man synes er best for ´familien´.
  Og der er alle forskjellige.

  Hilsen en som synes det er greit at mor og far jobber og at barnet går i barnehage.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at dere har funnet en ordning som fungerer for dere. Det er jo det som er det beste :)

   Du har rett i det at jeg mener det er best for barna å få være hjemme, men det er jo min mening. Poenget er ikke å gi folk dårlig samvittighet, det er bare litt interessant at de sier selv at de får det... Når folk krittiserer meg for å være hjemme med barna, får jeg ikke dårlig samvittighet, fordi jeg mener helt klart at dette er det beste for barna.

   Poenget med denne bloggen er forresten i hovedsak å vise at det går an å leve på en inntekt dersom man ønsker å være hjemme. Mange sier de ikke har noe valg pga økonomien, men jeg tror altså at vi har et valg, det handler om hvordan man prioriterer. Så jeg håper jeg kan være til hjelp og inspirasjon for dem som har lyst å være hjemme, men tror ikke det går økonomisk. Og ja, så skriver jeg jo også om ting som engasjerer meg... Hjemmemamma kontra en mor som jobber har jo vært en del opp i media i det siste, så da har det blitt til at jeg har skrevet litt om det.
   Men som sagt må alle familier ta sine egne valg. Og så er det viktig at vi respekterer hverandre!
   Takk for kommentaren :) Lykke til videre :)

   Slett
 2. Hvis man blir sint og provosert er det kanskje fordi man pirker i noe og drar fram dårlig samvittighet.
  Jeg er selv hjemme med ettåring. Med alle brana venetr vi med barnehage til de nærmer seg toår. Jammen får jeg og mange spørsmål og kommentarer rundt dette. Men det får så være, så lenge jeg vet selv at det er dette jeg synes er riktig. Jeg synes det er viktig at man er bevisst sine valg og våger å ta tøffe og kanskje vanskelig avgjørelser hvis det trengs...
  Synna

  SvarSlett
 3. Men jeg forstår fremdeles ikke hvordan dere får det til å gå rundt? Dersom både mor og far har studielån, man har huslån og billlån, og alle andre faste utgifter som mat, strøm osv.
  Jeg skulle så gjerne vært hjemme, men kan ikke se at det går. Og det bringer meg videre til spørsmålet mitt, og det er; Hva jobber din mann som?
  Spennende blogg :)

  -Meg

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)