lørdag 14. februar 2015

Ligner jeg på kjærligheten?

I dag er det Valentine's Day, og roser, sjokolade, kort og mye vakkert blir gitt fra en person til en annen. Kjærligheten er i fokus, og mange blir hedret og får god og fin oppmerksonhet. Men hva er egentlig kjærligheten? Alle har sikkert en oppfattning av hva det er, men finnes det en definisjon? Jeg synest beskrivelsen vi finner i Bibelen er utrolig vakker. Denne har blitt lest i utallige bryllup, skrevet på kort og plakater og blir ofte sitert.


Tenkt å møte på folk som ligner på kjærligheten. Det er jo drømmen. Folk som er tålmodige, velvillig og vil det beste for meg. Det er det vi så gjerne vil, at alle rundt oss skal være slik. Men hvordan er det med meg? Ligner jeg på kjærligheten? Hvordan hadde denne listen sett ut dersom jeg byttet ut kjærligheten med meg?

Jeg er tålmodig - eh, ja litt, noen ganger. Men i natt fikk jeg prøvd meg, da lillebror voknet kl 0200 og skrek og skrek. Jeg tok han opp, bysset han og gav han melk, jeg gikk med han fram og tilbake, men han roet seg ikke. Jeg merket at det begynte å tære på tålmodigheten min. Kan du ikke sovne nå! Tenkte jeg flere ganger....og da han endelig sovnet i firetiden, var jeg kjempeglad.

Jeg er velvillig. Det kan jeg være noen ganger, men det kommer veldig an på hva det gjelder... Når noen spør om jeg vil stille til dugnad, bake til en tilstelning, eller skifte den femte skittbleien på rad, er det ikke alltid jeg er så velvillig... Og listen fortsetter.... jeg kan like gjerne innrømme det med det samme, dette beskriver ikke meg. I gode stunder kan kanskje de rundt meg skimte litt av kjærligheten i meg, men så alt for ofte svikter jeg. Jeg blir utålmodig, er ikke velvillig og blir misunnelig på de som har det bedre enn meg og så videre.

Men alikevel synes jeg denne beskrivelsen av kjærligheten er så utrolig flott! Når man blir bevisstgjort på hvordan kjærligheten er, er det lettere å vite hva en kan strekke seg etter! Alle hjerters dag er en perfekt dag å ligne litt mer på kjærligheten, og så kan vi prøve å fortsette i dagene som kommer, for det står jo at kjærligheten aldri tar slutt. <3 Jeg vil ønske dere alle en strålende Valentine's Day <3

En familie - En inntekt (c)


2 kommentarer:

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)