søndag 15. februar 2015

Solgte kamerautstyret - unngikk billån

Da vi ventet barn nummer to, innså vi at vi trengte større bil. Vi var veldig glad i den vi hadde, men visste den ville bli for liten. Dermed begynte vi letingen etter en større familiebil. Vi ville ha en god og trygg bil som kunne vare i noen år. Etter å ha brukt en god del tid på å se på forskjellige biler, endte vi opp med å ønske oss en volkswagen touran.


(bildet er lånt fra Internett)

Vi ville helst unngå billån. Vi hadde en del oppsparte midler, men trenge enda noen kroner for å få nok til bilen. Mannen min, som er svært interessert i foto, sa han kunne selge alt kamerautstyre sitt. 


(bildet er lånt fra Internett)

Han hadde et svært godt kamera og mange objektiver. Han la dem ut for salg, og snart hadde han fått solgt alt sammen. Med disse pengene fikk vi nok til å betale bilen uten lån. 

Man kan spare mye på å unngå lån. Lån på huset er det nesten umulig å unngå, men alle andre lån er det lurt å unngå hvis en har mulighet. Eventuelt betale dem ned så fort som mulig. Det er de faste utgiftene hver måned som gjør at pengene forsvinner. Klarer man istede å spare opp før man kjøper noe, vil pengene strekke til mye lenger på sikt. 

Trenger dere noe nytt? Se dere rundt i huset. Er det noe dere kan selge? Kanskje er det noe som har stått lagret på en bod og ikke vært brukt på lenge. Eller er det noe som du egentlig er ganske glad i, men kan unnvære en stund, og heller kjøpe nytt senere? Er du villig til det, kan du spare mye penger og unngå lån. 

Etter vi kjøpe bilen, fikk vi spart opp penger igjen, og mannen min har nå kjøpt seg nytt kamerautstyr. Han er veldig fornøyd med det. På denne måten slapp vi å bruke ekstra penger på et billån. 

En familie - En inntekt (c)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)