tirsdag 29. april 2014

Vi "lager " vår egen barne-TV

Internett byr både på utfordinger og utallige muligheter, spesielt med barn i huset. Når barna er små er det lett å styre hva de får tilgang til, men etterhvert som de blir større, blir utfordringene større. Vi har små barn, så vi har ikke opplevd så mye av det enda. Det viktigste for oss nå er å skape gode vaner og grenser for barna. 

Som nevnt i et tidligere innlegg har vi ikke TV. Dermed blir det til at vi bruker Internett mer aktivt, blant annet for å lage vår egen barne TV for barna. Det fine med det er at vi kan plukke ut de programmene vi synes passer. (Det ligger utrolig mye på youtube, helt gratis!)

En favoritt her i huset har vært Baby Einstein. Barna kan lære om forskjellige ting og de kan også lære engelsk. Her er et eksempel:


Vi har nettopp introdusert Pingu til storebror. Det er en artig liten pinguin som bor sammen med familien sin. Det er små episoder som har et uskyldig og fint innhold. Her er eksempel på Pingu:


Vi synes det er fint å ha små avbrekk i hverdagen der barna får sett litt "barne-TV". Vi prøver å se behovet an, så noen dager får de se mer enn andre dager. 

En familie - En inntekt (c)

1 kommentar:

  1. Karete Samuelsen29. april 2014 kl. 23:15

    Anbefaler også nrk.no som også er helt gratis! "Ugler i mosen" er for eksempel det beste barne-TV-konseptet jeg har vært borti. Finn Arve er kongen av barne-TV! :-D Programserien tar for seg alle mulige sider ved naturen, og lærer både barn og voksne nyttige ting om dyrene. Passer nok best fra 3-årsalderen. "Kråkeklubben" er noe lignende tilpasset de yngste. "Drømmehagen" er jo også en klassiker. :-)
    Karete Samuelsen, Tromsø

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)