lørdag 2. mai 2015

Spar hundrevis av kroner med å handle en gang i uken

Planlegging er en nøkkel til god økonomi. Klarer vi å planlegge middager for en hel uke eller måned fram i tid, kan vi skrive ned nøyaktig det vi trenger. Når vi drar i butikken, kan vi unngå å kjøpe unødvendige ting. Er man innom en matbutikk flere ganger i uken, er det utrolig fort gjort å plukke med seg to-tre ekstra varer man egentlig ikke trenger. I løpet av et år kan summen av disse unødvendige kjøpene komme opp i flere hundre kroner.

Handle en gang i uken
Handler vi derimot en gang i uken, kan vi spare mye penger. Og ikke bare penger, vi sparer også tid, bilkjøring, drivstoff og lignende. Vi har laget en liste som gjør det lett for deg og familien å planlegge middager fram i tid. Denne kan du laste ned og skrive ut helt gratis.


Fin familieaktivitet
Dersom dere samler hele familien rundt middagsbordet, kan dere bestemme middagene for kommende uke sammen. Finn fram kokebøker og kanskje en datamaskin og let etter gode middager dere ønsker å lage den kommende uken. Skriv ned de forslagene dere liker. Når dere har bestemt dere, er det tid for å skrive handleliste sammen. 


Ulike kategorier - bedre oversikt
Vi har laget en handleliste med ulike kategorier. Det gjør det lettere for dere å ha oversikt over hva dere trenger i butikken. Dere kan finne varene til en kategori om gangen. Dersom hele familien drar på butikken sammen, kan dere dele ut en kategori til hver person. For eksempel så kan mamma finne alle grønnsakene, storebror brød og pålegg og så videre. 

En familie - En inntekt (c)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)