fredag 10. april 2015

Slik gir du nytt liv til gamle leker, gang på gang

Når man får barn, får man leker, ofte mye leker. Mye mer enn barna egentlig trenger. Det går ikke mange månedene etter barnet er født før lekekassen er full. Og snart er det flere lekekasser fulle. Etter et par bursdager og julefeiringer flyter barnerommet med leker....

Et supert tips til dere er å sortere lekene i bokser, gjerne etter type leker: 
  • Duplo i en boks
  • Treleker i en boks
  • Plastikleker i en boks
  • Tegnesaker i en boks
  • Bamser og dukker i en boks
  • Kjøkkenutstyr i en boks
  • Og så videre

Velg én eller maks to bokser
Velg maksimalt to bokser med leker til å ha på rommet til barna. Sett resten av dem i en bod. En gang i uken, eller annen hver uke, kan dere bytte ut lekene. På denne måten vil lekene bli "nye" og spennende gang på gang. 


Vi byttet nettopp ut noen av lekene til guttene. Minikjøkkenet og kjøkkenutstyret ble satt i boden. Og inn kom en boks med små biler, motorsykler, helikopter og lignende. Guttene var så ivrige med å se på de "nye" lekene, at de hverken fikk tatt av seg yttertøyet eller kommet seg inn på rommet før de var godt i gang med å utforske lekene. 


Etterhvert fikk vi dem inn på rommet. De koste seg og lekte fint kjempelenge.

Både økonomisk og ryddig
Dette er en veldig smart måte å utnytte lekene på, og gi dem "nytt liv" gang på gang. Og billig er det også. Det er ingen grunn til å dra til lekebutikken å kjøpe nye ting, når man kan finne "nye" leker i boden. En annen fordel med dette er at det blir mye lettere å holde barnerommet ryddig. Dessuten er det bedre for små barn å ikke ha så mange alternativ å velge mellom. De får konsentrere seg om å leke med de "få" lekene som er tilgjengelig, uten stadig å bli avbrutt og forstyrret av andre farger og former.


En familie - En inntekt (c)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)