Våren og sommeren er den perfekt tiden for en smakfull Ritzkake med krem og friske bær. Denne kaken er så enkel å lage at alle kan klare det. Den er også dekorativ og veldig god.
Du trenger:
- 3 eggehviter
- 2,5 dl sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g Ritzkjekt (1 pk)
- 100 g valnøtter
- 1 pk kremfløte
- frisk frukt og bær, for eksempel blåbær, jordbær og kiwi
Dette gjør du:
- Pisk eggehvitene til de blir et hvitt stivt skum
- Tilsett sukker, litt etter litt
- Pisk til det blir tykk marengs
- Hakk valnøttene
- Knus Ritzkjeksene til de blir grovkornede smuler
- Bland smulene og valnøttene med bakepulver og vaniljesukker
- Ved dette inn i marengsen
- Ha deigen i en rund kakeform med bakepapir i bunnen
- Stek kaken på rist midt i ovnen på 180 grader C i 30 min
- Et lurt tips er å ta oppvasken og rydde på kjøkkenet mens kaken blir stekt
- La kaken avkjøle seg i formen
- Bruk en skarp kniv for å løsne kaken fra formen
- Sett kaken på et passende fat (ta av bakepapiret)
- Pisk krem og smør den på kaken
- Pynt så med frisk frukt og friske bær
- Det er lurt å begynne med de største bitene og så ta de minste til slutt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)