tirsdag 14. april 2015

Ritzkake med krem, friske jordbær, blåbær og kiwi

Våren og sommeren er den perfekt tiden for en smakfull Ritzkake med krem og friske bær. Denne kaken er så enkel å lage at alle kan klare det. Den er også dekorativ og veldig god. 


Du trenger:

  • 3 eggehviter
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g Ritzkjekt (1 pk)
  • 100 g valnøtter 
  • 1 pk kremfløte
  • frisk frukt og bær, for eksempel blåbær, jordbær og kiwi


Dette gjør du:
  • Pisk eggehvitene til de blir et hvitt stivt skum
  • Tilsett sukker, litt etter litt
  • Pisk til det blir tykk marengs
  • Hakk valnøttene
  • Knus Ritzkjeksene til de blir grovkornede smuler
  • Bland smulene og valnøttene med bakepulver og vaniljesukker
  • Ved dette inn i marengsen
  • Ha deigen i en rund kakeform med bakepapir i bunnen


  • Stek kaken på rist midt i ovnen på 180 grader C i 30 min
  • Et lurt tips er å ta oppvasken og rydde på kjøkkenet mens kaken blir stekt

 
  • La kaken avkjøle seg i formen
  • Bruk en skarp kniv for å løsne kaken fra formen
  • Sett kaken på et passende fat (ta av bakepapiret)
  • Pisk krem og smør den på kaken
  • Pynt så med frisk frukt og friske bær
  • Det er lurt å begynne med de største bitene og så ta de minste til slutt


Vips, så har du en lekker kake klar til å sette på bordet. Denne er både enkel å lage, fin å se på og smaker veldig godt. Denne kaken er fin å servere til kaffen etter en deilig middag, for eksempel en smakfull kyllingrett med Mango Chutney med frisk salat og ris. Gjestene kommer helt sikkert til å skryte av både middagen og kaken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)