fredag 1. mars 2013

Tilbake til kjøkkenbenken?


En del folk refererer til det å være hjemmeværende som å gå tilbake til kjøkkenbenken. Virkelig? Jeg er hjemmeværende, men bruker sikkert alt for lite tid ved kjøkkenbenken, for matlagingen min er langt fra perfekt hver gang. Rundstykkene under ser kanskje fine ut, men de var faktisk rå i midten :/


Jeg gjør alt annet. Jeg er litt for mye på Internett, er på besøk, går trilletur, er med på formiddagstreff, handler, leker med gutten, skifter bleier, mater han, er med i frivillig arbeid, har besøk, prøver å holde orden i huset, vasker klær +++ Og, ja, jeg lager også middag hver dag og baker av og til. Men kvinner som jobber må jo også lage middag, gjør de ikke?


Så å si at vi går tilbake til kjøkkenbenken er bare ett av de uttrykkene de bruker for å få det til å høres ut som å være hjemme er helt forferdelig. Men det er det ikke. Det er faktisk kjempestas :) Og det å stå litt framfor kjøkkenbenken er faktisk ok det også.

En familie - En inntekt (c)

3 kommentarer:

 1. De som sier at å være hjemmeværende er å gå tilbake til 50-tallet har ikke så sterke argumenter. Når gikk det av moten å ikke ta seg av barna sine selv? Jeg skjønner at jeg som kvinne har mye å bidra med i samfunnet. Og den beste måten å bidra på nrå jeg har barn, er å ta vare på dem og oppdra dem. En mor har større innflytelse på barna enn noen andre(sammen med far, da), så hvis man vil forandre verden, så gjør du det hjemmefra. Du påvirker mennesker med verdier som de tar med seg videre. Du forankrer verdier i dem.
  Synes det er veldig tilfredsstillende å ta vare på familien min.
  Men det er klart, nå som det finnes så mye ferdigmat trenger jo ingen å stå ved kjøkkenbenken lenger, hehe. Men noen trenger fremdeles nærvær, kos og kjærlighet:)
  Jeg liker også å være hjemmeværende. Jeg er helt sikker på at det sparer familien vår for mye stress og er forebyggende mot sykdommer som kan oppstå som føølge av stress.

  SvarSlett
 2. Ha ha kjenner meg igjen her. Kjøkkenbenken får lite oppmerksomhet av meg også!! Det blir mest barn, en del husarbeid, og litt kjærkommen hobby... :) Men for all del, å bake og lage mat er rekreasjon for enkelte... i vår familie er det mannen som tilbringer mest tid ved kjøkkenbenken, han simpelten ELSKER å lage mat (middag) - det er hans rekreasjon - selv om han jobber 120% til daglig!!! :D ;)

  SvarSlett
 3. Morsomt innlegg. Veldig fint blogg du har (som jeg akkurat har oppdaget):)

  Uff, dette tilbake til kjøkkenbenken utsagnet begynner å bli så tåpelig å høre om i mine ører. Jeg må kanskje innrømme at jeg bruker 10-15 min mer på middagen nå som jeg er hjemme med minstemann. (Mens jeg hører på bra musikk og synger litt dårlig i bakgrunnen). Men er det så farlig da? Hva med at jeg faktisk nå har tid til å lage mat fra bunnen av og gi barna mine sunn og hjemmelaget mat. Kan planlegge litt bedre, og ikke minst droppe Toro poser og frossenpzza som inneholder horrible mengder med salt. Jeg er absolutt ingen ernæringsfanatiker, men da jeg jobbet fulltid ble det kjappere løsninger og også mer penger på mat pga stress. God helse og sunne vaner er også viktig. Mindre stress, god tid og en hel masse annet man får på kjøpet v å være hjemme er gull verdt for meg i hvertfall. /Synna

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)