søndag 15. mars 2015

Man kan spare mye penger med litt tålmodighet

Du åpner møbelreklamen og legger straks merke til den nydelige sofaen på første side. Å, den skulle vi ha hatt, tenker du. Den hadde vært så fin på stuen, ved siden av de stilige stolene. Men så kommer du på at dere ikke har penger til det akkurat nå. Kjøp nå – betal om ni måneder! Står det under med store bokstaver. Du kjenner fristelsen. Du trenger ikke å utsette det…. 


Men under står det med liten skrift at sluttsummen vil bli flere hundre kroner dyrere om du går for dette alternativet.


bilde fra google


Du sitter på flyplassen. Det er en halvtime til flyet går, og du kjenner at du får lyst på kaffe. 35kr for en kopp…. Du vet at du får gratis kaffe på flyet. Klarer du å vente en god halvtime?


Kjøpesenteret er fullt av folk. Du rusler rundt og ser på livet. Så ser du den, jakken i butikkvinduet. Å, den er så fin. Akkurat den skulle du så gjerne ha hatt. Den har nettopp kommet inn i butikken og selges til full pris. Du kjenner trangen til å kjøpe den, men vet du ikke har råd akkurat nå. Men du har jo kredittkort….

bilde fra google

Klarer du og jeg å vente litt med å kjøpe ting, kan vi spare utrolig mye penger. Et veldig godt råd er å spare opp penger før man kjøper noe. Dersom man kjøper på kreditt blir ting veldig fort mye dyrere enn nødvendig. Klarer vi å vente med å kjøpe den kaffekoppen, og heller få en gratis på flyet, har vi spart noen kroner der også. Og du får jo akkurat det samme. Og klarer vi å vente litt med å kjøpe den jakken, buksen eller de skoene, så kan det være at de kommer på salg om bare et par måneder, og du kan spare flere hundre kroner.

Tålmodighet er med andre ord en nøkkel når det gjelder å få pengene til å strekke til lenger. Tenk på det neste gang du har lyst til å kjøpe noe. Kan du vente litt? På denne måten spare mye penger.

En familie - En inntekt (c)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)