mandag 7. oktober 2013

Kyllingfilet i hjemmelaget kyllingsaus og ovnsbakte grønnsaker

Søndagsmorgen tok vi ut to kyllingfileter av fryseren før vi dro på møte i forsamlingen vi går i. Vi hadde ingen spesielle planer for middagen, og tenkte at vi måtte finne på noe når vi kom hjem. Etter møte inviterte vi med oss en venninnne hjem på middag, så da måtte vi legge hodene i bløt. Vi så i kjøleskapet hva vi hadde, og greide overraskende nok å få til en herlig rett! Den ble så god at jeg har tenkt å lage den til gjestene vi skal ha på onsdag. Under bildet finner du oppskriften.


Slik laget vi den:
(Dette ble rikelig til tre voksne):

Ovnsbakte grønnsaker:

  • Skrell 5-6 poteter og skjær dem i terninger
  • Skjær 2-3 gulrøtter i terninger
  • Kok disse i ca 15 min
  • Sett bakernovnen på ca 200 grade
  • Hell av vannet og ha litt olivenolje over dem og strø på litt timian. 
  • Ha dette over i en ildfast form og ha i de grønsakene du måtte ønske. Vi hadde sjanpinjong, løk, hvitløk og purreløk. Det ble veldig godt. 
  • Stek dette i ovnen i 15-20 min

Kyllingfilet i hjemmelaget kyllingsaus:

  • Skjær kyllingfileten i passe store biter 
  • Stek dem i stekepanna
  • Ta ut fileten og tilsett en pakke matfløyte
  • Tilsett en terning kyllingbuljong (Vi hadde bare suppebuljong, og det fungerte fint)
  • Tilsett en skje balsamiko
  • Tilsett en god del origano og/eller balilikum
  • Tilsett litt sitronsaft
  • (Tilsett evt litt salt og pepper)
  • La dette stå og godgjøre seg en liten stund
  • Ha så kyllingfileten opp i sausen igjen. (siden vi hadde bare to kyllingfileter skar vi også opp to kjøttpølser som vi hadde opp i sausen, og det smakte utmerket)

Så er det klart til å serveres! Bon apetit

En familie - En inntekt (c)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)