mandag 19. august 2013

Skulle du ønske du kunne være hjemme litt lenger?

Skulle du ønske du kunne være hjemme litt lenger, men har ikke rå til det? Dere trenger to inntekter for å klare dere? Kanskje det er mulig likevel? Kanskje du kan være hjemme lenger enn du tror.


Nå i høst jobber jeg 20%, dvs en dag i uken. Mannen min har valgt å spre mesteparten av pappapermisjonen utover med å være hjemme en dag i uken over en lengre periode. Så den dagen jeg jobber, er han hjemme med gutten vår.

Da jeg fikk første lønnen ble jeg overrasket over hvor mye jeg fikk utbetalt. Det blir jo lav skatt når man jobber så lite. Med 5000 kr i kontantstøtte pluss barnetrygd, får jeg faktisk over 12000 i måneden. Så slipper jeg barnehageutgifter, og vi klarer oss fortsatt med en bil.

Jeg er klar over at det ikke er alle jobber det er mulig å få 20% i, men det skader jo ikke å prøve. Man skal jobbe ganske mye for å få 12000 netto pr. måned. Kanskje dette er mulig for deg også? Kanskje du har rå til å være hjemme 6 måneder lenger, eller kanskje et helt år, med å jobbe bare en dag i uken? Det betyr utrolig mye for barnet og trolig for dere som familie også. Dette er en svært viktig tid for barnet med hensyn til tilknytning. Det får mulighet og tid til å knytte seg til deg som omsorgsperson, og vokser mye på de 6-12 månedene.


Utfordringen for meg blir å ikke få dyre vaner... :) For etter jul kommer inntekten min til å minke drastisk...

En familie - En inntekt (c)

2 kommentarer:

 1. Hva slags jobb er det du jobbet med i 20% stilling?

  Sliter med å finne ut av hva jeg vil/kan jobbe med - for tiden jobber jeg bare som lørdagshjelp/ferievikar i butikk - vet ikke enda om det kan bli til en fast stilling. Det er bare 4 timers jobbing på lørdagene så det blir ikke mye lønn. Vurderer å starte egen nettbutikk eller lignende.. Men da blir det vel vanskelig å opparbeide rett til permisjonspenger?

  Har du noe råd til hva slags jobber kan egne seg best med til de som helst vil være hjemme med barna i fremtiden?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentaren.
   Jeg er utdannet lærer og jobbet som det. Nå har jeg permisjon.
   Har du utdanning eller har du tenkt på det? Det er ikke alle jobber som gir folk 20% stillinger, men jeg tror det er lettest å få det innen helse og kanskje læreyrket, da noen ønsker å jobbe 80%
   Nettbutikk kan kanskje fungere, men det har jeg ingen erfaring med. Jeg vet heller ikke hvordan det vil fungere med pensjonspenger. Jeg for min del er ikke så opptatt av pensjon. Når vi klarer oss med mindre penger nå, så skal vi nok gjøre det når vi blir gamle også :) For meg er tiden med barna så utrolig viktig, og penger kan aldri erstatt den. Da får vi heller ofre noen andre ting.

   Hvis du vil være hjemme i framtiden kan det være lurt å unngå små dyre lån og faste utgifter som er høye. Det er ofte det som tvinger folk til å måtte jobbe. Dersom du/dere har billån o.l. vil jeg anbefale å betale det ned så fort som mulig!
   Huslån er nesten umulig å unngå, og man får også litt skattelette dersom man har lån. Men alle andre lån ville jeg prøvd å kvitte meg med.
   (Vi har ikke betalt ned mitt studielån. Vi har heller satt disse pengene inn på sparekonto, da renten der er høyere enn renten på lånet. Dermed tjener vi faktisk noen kroner på å beholde det. I tillegg kan det være veldig godt å ha litt penger i bakhånd dersom uvendtede utgifter skulle komme).

   mvh En familie - En inntekt

   Slett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)