onsdag 17. juli 2013

Hvem betaler regningen?

Etter å ha pratet med en del folk har jeg skjønt at forskjellige familier og par tenker svært ulikt om økonomi. En del mener at mine penger er mine og dine er dine. Alle utgifter skal deles likt på begge og når det kommer en regning skal de betale 50% hver. Andre igjen mener at dersom for eksempel mannen betaler for ny sofa får han bestemme hvordan den ser ut og den andre må fint føye seg. Er det sånn at den som tjener pengene kan bestemme hva pengene skal brukes til?Hos oss tenker vi helt annerledes. For oss er alt felles. Når vi giftet oss ble vi ett. Vi ser på familien som en enhet, også når det kommer til økonomi. Så når vi drar på butikken er det hipp som happ hvem som betaler. For oss fungerer dette bra og vi slipper en hel masse diskusjoner om økonomi.

Dersom vi trenger et nytt møbel eller noe av større verdi snakker vi sammen om dette før vi handler. Vi prøver å komme fram til hva begge liker. Noen ganger er det kanskje viktigere for meg enn han, og da får jeg bestemme. Noen ganger er det omvendt.

Hadde vi tenket annerledes om økonomi hadde det vært vanskelig for meg å være hjemme på fulltid, men når vi ser på alt som felles, er ikke det noe problem. Jeg er svært takknemlig for at mannen min ikke har noe imot å ha forsørgeransvaret.

En familie - En inntekt (c)

2 kommentarer:

 1. Det der med dine og mine penger når man er gift/samboer har jeg aldri skjønt. Vi har hatt felles økonomi bestandig. Det eneste unntaket er gaver. Forresten har vi aldri kranglet om penger. Vi har felles verdier i bånn, og det er jo en fordel, for hvordan man prioriterer å bruke penger er jo et resultat av hvilke verdier man har.

  Ellen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hjelper nok med felles verdier i bånn. Det har vi også. Jeg er veldig glad vi tenker likt om det meste og er stort sett enige om hvordan vi vil bruke pengen.

   Slett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)