onsdag 13. februar 2013

Love and Respect

I morgen er det valentinesdagen, og da må jo kjærligheten i fokus. Vi begynner litt i dag.

For at en familie skal kunne leve på en inntekt, er man avhengig av å kunne stole på hverandre. Kvinnen må kunne stole på at mannen forsørger familien, og ikke bare stikker av. Og mannen må stole på at kvinnen tar seg av barna og det som skal gjøres hjemme. For oss, som alle andre er det viktig å pleie forholdt godt.

Ut i fra intervjuene vi har hatt så langt, virker det som om forholdene fungere bedre når en er hjemme. En får da tid til familien på en helt annen måte enn når begge jobber fullt. 

Da min mann og jeg var forlovet ble vi introdusert til en serie som heter "Love and Respect". Vi tror at  ved å se den, har vi blitt spart for mange konflikter. Vi forstod ganske enkelt at det som lett kunne bli en konflikt, var basert på at han er mann og jeg er kvinne. Vi er rett og slett forskjellige med forskjellige behov. Og det er helt OK.

Her er et lite avsnitt fra hjemmesiden deres:
What is Love and Respect? We believe love best motivates a woman and respect most powerfully motivates a man. Research reveals that during marital conflict a husband most often reacts when feeling disrespected and a wife reacts when feeling unloved.  We asked 7,000 people this question: when you are in a conflict with your spouse or significant other, do you feel unloved or disrespected?  83% of the men said "disrespected."  72% of the women said, "unloved."  Though we all need love and respect equally, the felt need differs during conflict, and this difference is as different as pink is from blue! 

Ekteparet bak serien heter Emerson & Sarah Eggerichs og på hjemmesiden forteller de om seg selv. 
Dr. Emerson Eggerichs is an internationally known public speaker on the topic of male-female relationships.  Based on over three decades of counseling as well as scientific and biblical research, Dr. Eggerichs and his wife Sarah developed the Love and Respect Conference which they present to live audiences around the country.

Jeg oppfordrer alle til å ta en kikk innom hjemmesiden. Serien kan bestilles på dvd eller som bok. 
Der er også noen klipp på youtube. 

Love and Respect Ministries

Ps, det er et kristent par som står bak, så det bærer preg av det, men det er mye å lære for alle par, selv om man ikke er kristen.

Se klipp fra youtube her:

ps: flere intervju underveis

En familie - En inntekt (c)

2 kommentarer:

 1. Bra blogg. Me treng at nokon tørr å gjera radikale valg. Her lever me på frivillige gaver og litt lønn for meg som er freelance musiker. Vi jobber i Ungdom i Oppdrag så økonomiske utfordringer og under er me velkjende med. Legg meg til som følger. Kjekt å følle deg vidare. Velkommen inn til min blogg også hvis du vil på: marianneleonora.blogspot.no

  klem fra Åsne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for en hyggelig kommentar. Kjekt du liker den og vil følge den. Du kan bli følger ved å klikke på det avlange blå rektangelt som står "Bli medlem på dette nettstedet". Det ligg på høgre sida. Skal ta turen innom bloggen din :)

   Slett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)