torsdag 14. februar 2013

Hvorfor får vi barn?


Skal jeg våge å stille dette spørsmålet? For noen gangen lurer jeg på virkelig på det, for det er så mange av oss har så lite tid til å være sammen med barna våre. Jeg har hørt kvinner si “Jeg hadde aldri orket å gå hjemme”, “Jeg er så glad i jobben min” og lignende. Hvis dette stemmer, hvorfor får vi da barn?Mannen min kommer hjem fra jobb mellom 16.30-17.00. Og han har kort vei til jobb. Barnet vårt legger seg rundt 18.30. (Han er baby) Det betyr med andre ord at mannen min får se sønnen sin knappe to timer om dagen. (De får mer tid sammen i helgene). Han er så heldig at middagen er klar når han kommer hjem, så han slipper å bruke tid på den. Han kan leke og bruke tid med gutten før han legger seg. Tenk om jeg også hadde jobbet fullt og kommet hjem omtrent samtidig. Ja, så skulle en av oss lage middag. Begge hadde vært slitne etter en lang dag. Og så skal vi liksom sette oss ned å ha kvalitetstid med både barnet og hverandre... Når barnet blir større skal han kanskje se barne TV også før han legger seg. Hvor mye tid får vi sammen da? Minimalt.

Jeg forstår jo at folk vil ha barn. Det er vel en av de største tingene man kan oppleve på denne jorda. Men når vi først får barn, så burde vi forstå at dette krever tid og energi. Vi kan ikke fortsette livene som om vi levde uten barn. Når jeg ser meg rundt i samfunnet, ser det ut som en del prøver på nettopp det. Og livet ender opp med å bli preget av mye stress og mas.

Det er ingen tvil om at det er foreldrene som har den aller beste muligheten til å bli skikkelig kjent med barna sine og har muligheten til å forstå dem best. Men det krever at vi bruker tid sammen med dem. Det hjelper lite å kjøpe dem den siste iPhoene eller ta dem med på kino. Det kan aldri erstatte TID!

Så for barnas del håper jeg flere av oss vil velge å bruke mer tid med våre egne barn. Det vil kanskje føre til at vi tjener mindre penger. Men hva er mest verdt, barna eller pengene?

En familie - En inntekt (c)

2 kommentarer:

 1. Helt enig med deg. Tiden med barnet er det viktigste. Har selv fått (negative) kommentarer på at jeg er hjemme lenger med min 1 åring enn hva som er normalen. Og flere av kommentarer har vært i forhold til at jeg må jo savne jobben, blir jeg ikke gal av å gå hjemme..vel. sønnen min er sterkt ønsket og tiden jeg får med han kan ikke erstattes. Jeg velger det slik fri en periode fordi jeg vil. Flott blogg du har startet og godt skrevet
  ! En god dag til deg !

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for en hyggelig kommentar. Det interessante med kommentarene du har fått, er at de setter deg i fokus og ikke barnet. Det er det så er så lett for oss å gjøre. Hva med å tenke på hva som er best for barnet?
   Så flott at du tar selvstendige valg! :)
   Ha en god dag du også!

   Slett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)