lørdag 9. februar 2013

Fru Jacobsen - bestemte seg da hun var 17


Møt Fru. Jacobsen, kvinnen bak bloggen med sammen navn. ”Fru Jacobsen



Jeg sitter ikke på en fin kafè ved et koselig bord og venter på Fru Jacobsen. Jeg aner heller ikke hva hun har på seg, men det er ikke så viktig, egentlig. Det som gjør at jeg har kontaktet henne, er for å få vite litt mer om noe hun bestemte seg for allerede som 17 åring. Hun bestemte seg nemlig for å være hjemme med barna. Og det var mange år før hun fikk egne barn. I dag er hun gift og er hjemme med to barn og har en baby i magen.

Hvordan reagerte mannen din da du sa du ville være hjemmeværende?

- Det er noe vi har vært enige i hele veien. Vi mente begge at hvis vi klarte det økonomisk så var det det som var det beste. Og drømmen for oss begge :)

Så flott da, men hvorfor var dette drømmen deres?

- Jeg synes det er best for barna at de har den tryggheten at det er noen der for dem. Vi hadde begge to våre mødre hjemme når vi var små. Jeg kommer til å være hjemme også når de begynner litt i bhg og de første årene på skolen, for det er ingenting som er som å komme hjem til et trygt hjem der det er noen hjemme. Jeg elsker "jobben" min. 



Hvor lenge har du vært hjemme?

- Jeg har vært hjemme i 4,5 år. Altså siden jeg var midtveis gravid med førstemann. 

Fru Jacobsen har tenkt å være hjemme til minsten har begynt i 5.klasse på barneskolen. Etter det vil hun begynner å jobbe deltid. Helst kveld/natt så hun er hjemme når barna kommer hjem fra skolen. Det betyr at de i dag lever på bare en inntekt, og har tenkt å gjøre det i en del år framover. Jeg lurte på hvordan de klarer det?

- Vi er ikke noen personer som MÅ reise til syden x antall ganger i løpet av året, vi røyker ikke og vi drikker svært skjeldent alkohol. Såpass skjelden at vi kan kalle det avholds. Vi arver og kjøper klær brukt av venner og kjente. Vogner o.l kjøpes på finn. Jeg lager mye av maten fra bunnen. Vi lever allikevel godt selv om vi kjøper brukt og ikke reiser på flere ferier i løpet av året :) 

Synes mannen din det er greit at du ikke bidrar med penger?

- Ja, det har aldri vært noen sak. Vi får jo barnetrygden og kontantstøtten frem til de er 2 år. Og skal man ha barn i barnehage går det nesten opp i opp for da går den ene lønna til barnehageplass og utstyr de trenger der allikevel. 

Fru Jacobsen tjener noen få kroner på bloggen, men ikke sånn at det hjelper på noe i måneden. Hun kommer til å starte med homeshopping når ungene blir elder, men først bør hun skaffe seg førerkort, forteller hun. På denne måten kan hun tjene noen kroner uten at det går utover barna.

Siden dere har klart dere med bare en inntekt en del år nå, har du kanskje noen tips til andre som ønsker å være hjemmeværende, men tror ikke det er mulig på grunn av økonomien?

- Gå igjennom hvordan livsstilen er, MÅ du ha den kjolen på VeroModa, eller kan du bruke den som henger i skapet. Er mobilabbonnementet ditt dyrt, kanskje du kan bytte det ut? Lage maten fra bunnen, droppe brus og snop i ukedagene. Slutte å røyke, feste mindre. Ikke reise på sydenferier flere ganger i året. http://www.hjemmemamma.com/ har masse gode tips og artikler man bør lese. 



Hvordan tenker du om pensjon?

- Jeg tenker ikke så mye på det egentlig, for det er viktigere for meg at barna har det bra. Vi prøver å spare litt i måneden, slik at vi har en buffer etterhvert :) 

Over til et annet tema som man ofte hører nevnt om barn og barnehage. Når barna dine “bare” er hjemme, får de nok sosial interaksjon?

- Ja, jeg har jo da snart 3 barn, så de har hverandre. I tillegg er vi på lekeplasser, og naboene + familie har barn på samme alder og oppover. I tillegg har flere venner av oss barn på samme alder. 
  


Ellers, har du noe du vil dele?

- Nå som de har økt kontantstøtten de første 6 månedene og er vanlig de 6 siste månedene håper jeg flere kan være hjemme til ungene er 2 år og så eventuelt jobbe deltid til de er 3. Jeg håper at vi snart kan klare å ta de valgene vi selv vil og ikke bare følge det staten mener skal være en standard. 

Tusen takk for at du tok deg tid til dette intervjuet. Jeg kommer nok til å se innom bloggen din både titt og ofte. Det vil jeg forresten anbefale andre å gjøre også.

En familie - En inntekt (c)

8 kommentarer:

  1. Dette må vel være det dummeste jeg har hørt.
    Skulle ikke vært LOV å valgt å vært hjemme med barna som klarer å tenke 100% selv.

    Hvis mannen tillater dette så må han være lite smart. Skal hu ha det godt når hun er gammel så går det ikke ann å være hjemme med barne til dem er 5 og tro pengene skal magisk komme i henda på hu... Huff blir irritert og forbanna når jeg leser slike ting, LATSKAP!

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      Slett
    2. Natalie: Man blir minste pensjonist ja... Men det betyr ikke at man får det dårlig som gammel allikevel.

      Hvorfor skal man ikke kunne være hjemme med barn som kan tenke selv?? Misunnelse?

      Slett
  2. Jeg er glad for slike, som velger å gjøre det de mener er til det beste for barna sine. Skape et trygt og godt hjem.
    Sannheten er også den at hjemmeværende sparer staten for mye. En barnehageplass koster mye mer for staten enn kontantstøtten gjør. Og den får man i dag bare i ett år. Etter det får alle foreldre en bitte liten sum barnetrygd. Hjemmeværende velger kanskje å leve med mindre inntekt den andre. Og mandag blir kanskje minstepensjonist. Men det trenger velkommen ikke andre der ute bekymre seg for. : -)

    SvarSlett
  3. Det skulle stå: og man blir kanskje minstepensjonist. Men det trenger vel ikke andre der ute bekymre seg over. :-)

    SvarSlett
  4. Stemmer ikke helt for meg:en intekt-3 barn,"drømme huset",dyr elektronikk som "iphone 5" og "canon eos 600d" med flere linser!,interiør...så fjernt fra virkeligheten



    SvarSlett
    Svar
    1. Anonym: Hvis du ser så hverken røyker eller drikker vi og ikker har vi behov for utallige reiser til syden.

      Jeg kjøpte mitt første kamera når jeg jobbet enda, og solgte det la til litt og kjøpte et bedre. Det er bursdager og jul også i et år så man kan ønske seg f.eks penger eller litt dyrere ting på slike dager.

      Det er mange ting man kan fire på og leve like godt allikevel :)

      Slett
  5. Alle må få lov til å velge det som de mener er best og ikke måtte tåle en masse skittkasting for sine valg. Med en inntekt må konsumet bli lavere og kreativiteten større, men det er et valg man tar selv. Synes det er litt rart at så mange tror man må eie så mye for å være lykkelige. Det er en illusjon etter min mening. Vi velger å gå i fjellheimen og ligge i lavvo istedet for å reise til syden, men det er vårt valg, andre kan velge sin egen vei.

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar :)