For en stund siden spurte noen om jeg kunne dele oppskriften på ostenkaken jeg bakte til ettårsdagen. I dag har en god kamerat av oss 30årsdag. Vi var en gjeng som avtalte å lage et lite overraskelsesselskap til han, så da var dette en god anledning til å bake ostekake igjen. Så da kan jeg dele oppskriften med dere også :)
Du trenger:
Ca 3/4 av en digestive pakke.
100 gr margarin
3 dl kremfløte
2 pk gele (jeg bruker sitrongele)
125 gr melis
3 ts vaniljesukker
2 pk ananas/mandarin ost
1 boks seterrømme
Ups, vi glemte vaniljesukkeret på bildet... da er photoshop kjekt å ha :)
Denne gangen brukte jeg glutenfrie digestivekjeks fordi kameraten vår ikke tåler gluten, men du kan godt bruke vanlige Digestives.
Det kan være å begynne med å koke opp 3dl med vann som du blander den ene gelepakken ut i. Så kan den stå på benken å kjøle seg ned mens du gjør andre ting.
Det neste jeg gjør er å lage bunnen. Smelter 100g margarin og bland det med knuste Digestivekjeks.
Det kan være lurt å ha hånden inne i en brødpose, så slipper du å bli klissete på hendene.
Bland så melis, vaniljesukker, to pakker ananas/mandarin kremost og en boks seterrømme. Pisk tre dl kremfløte til krem og bland det i. Rør så i den avkjølte geleen.
Hell blandingen i kakeformen.
Det kan være lurt å fryse kaka i en times tid, eller dersom du har god tid, kan du sette den i kjøleskapet så den blir god og kald.
Før servering,
Ha en pk gele, som er laga m 4dl vann oppå den iskalde kaka. Da stivner den superraskt
Her ble kaka vår servert i dag, sammen med mange andre gode kaker.
En familie - En inntekt (c)