For en stund siden spurte noen om jeg kunne dele oppskriften på ostenkaken jeg bakte til ettårsdagen. I dag har en god kamerat av oss 30årsdag. Vi var en gjeng som avtalte å lage et lite overraskelsesselskap til han, så da var dette en god anledning til å bake ostekake igjen. Så da kan jeg dele oppskriften med dere også :)
Du trenger:
Ca 3/4 av en digestive pakke.
100 gr margarin
3 dl kremfløte
2 pk gele (jeg bruker sitrongele)
125 gr melis
3 ts vaniljesukker
2 pk ananas/mandarin ost
1 boks seterrømme
3 ts vaniljesukker
2 pk ananas/mandarin ost
1 boks seterrømme
Ups, vi glemte vaniljesukkeret på bildet... da er photoshop kjekt å ha :)
Denne gangen brukte jeg glutenfrie digestivekjeks fordi kameraten vår ikke tåler gluten, men du kan godt bruke vanlige Digestives.
Denne gangen brukte jeg glutenfrie digestivekjeks fordi kameraten vår ikke tåler gluten, men du kan godt bruke vanlige Digestives.
Det kan være å begynne med å koke opp 3dl med vann som du blander den ene gelepakken ut i. Så kan den stå på benken å kjøle seg ned mens du gjør andre ting.
Det neste jeg gjør er å lage bunnen. Smelter 100g margarin og bland det med knuste Digestivekjeks.
Det kan være lurt å ha hånden inne i en brødpose, så slipper du å bli klissete på hendene.
Bland så melis, vaniljesukker, to pakker ananas/mandarin kremost og en boks seterrømme. Pisk tre dl kremfløte til krem og bland det i. Rør så i den avkjølte geleen.
Hell blandingen i kakeformen.
Det kan være lurt å fryse kaka i en times tid, eller dersom du har god tid, kan du sette den i kjøleskapet så den blir god og kald.
Før servering,
Ha en pk gele, som er laga m 4dl vann oppå den iskalde kaka. Da stivner den superraskt
Her ble kaka vår servert i dag, sammen med mange andre gode kaker.
En familie - En inntekt (c)
Så godt og friskt! Jeg elsker sitron - ostekake. Takk for oppskrift.
SvarSlettOgså må jeg si at jeg liker bloggen din veldig godt!